Theorie

Theorieondersteuning, de eerste stap naar jouw rijbewijs! Categorie B

Naast je praktijkondersteuning krijg je bij Quality-Drive rijschool ook je theorieondersteuning van auto categorie B bij iedere rijles. Wij zorgen samen ervoor dat jij ook klaargestoomd wordt voor je theorie-examen van CBR. Tijdens de rijles behandelen we de verkeersborden – kruispunten – voorrangsregels – vertragen of remmen bij complexe situaties en veel meer! Zo ben jij zeker dat je goed klaargestoomd ben voor je theorie examen van CBR. Bij Quality- Drive geloven wij in aanpassen tot elke individu en zijn onze rijinstructeurs getraind en up to date van theorie vragen van CBR…… kortom jouw theorie! Je mag al theorie-examen doen als je 16 jaar bent.

Moet je dan ook wachten met het nemen van rijlessen? Gelukkig niet. Je hoef niet te wachten met het nemen van rijlessen; je mag gewoon beginnen zonder dat je jouw theoriecertificaat hebt. Pas bij het aanvragen van je praktijkexamen moet het theoriecertificaat behaald zijn. Het is altijd beter om te combineren met enkele lessen voordat je voor je theorie examen bij het CBR gaat, zo heb je ook praktijkervaring op zak die je uiteraard zal helpen om je theorie makkelijker te behalen voor je theorie-examen. Met deze kennis op zak is autorijden een stuk eenvoudiger!

Theorie leren

Je kunt bij Quality-Drive op twee verschillende manieren leren voor jouw theorie. We bieden studie van je theorielessen zowel online als uit boeken aan. Voor de een is theorie leren vanuit boeken fijner en voor de ander online achter je laptop-tablet of smartphone. Zo heb jij je keuze, lekker makkelijk!

Theorie

Theorie-examen; Online studeren voor je theorie

De online-methode gaat via theorie-examen.nl. De online studiemethode kost eenmalig en heeft een hoog slagingspercentage.

De online-methode kost € 37,- en kan je via jouw rijinstructeur kopen of via het kantoor van Quality-Drive. Het fijne van online studeren is dat je zelf je studietempo bepaalt. Je kunt waar en wanneer je maar wilt inloggen en oefenen!

Het werkt heel eenvoudig:

 • Je ontvangt van ons een email met daarin een unieke inlogcode. Deze code geeft jouw toegang tot de online studie
 • In 4 overzichtelijke hoofdstukken leer je stapsgewijs alles wat je moet weten om op theorie-examen te kunnen gaan.
 • Oefenen en leren, waar en wanneer jij wilt, koop nu jouw unieke code via: Quality-Drive
 • Begeleiding van je theorie tijdens praktijklessen
 • Bij vragen of opmerkingen kan je je rijinstructeur contacteren

Boeken; Theorie leren;

Natuurlijk is het ook mogelijk om uit boeken je theorielessen te volgen.

Voor de leerlingen die het fijn vinden om zichzelf klaar te stomen voor hun CBR theorie-examen door middel van boeken. Je krijgt 2 theorieboeken van het jaar en wordt altijd up-to-date gehouden. Zo ben jij zeker dat je geen vraag mist en alle kennis in huis hebt om makkelijk te slagen. Hiernaast zul je net als bij online theoriestudie door onze ervaren rijinstructeurs ook begeleid worden tijdens je praktijklessen en indien er vragen zijn altijd je directe rijinstructeur kunt benaderen voor advies of opmerkingen. Onze unieke lesmethode is ontwikkeld door ervaren instructeurs, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Wat kan je verwachten?

 • theorieboek t.w.v. €36,95
 • begeleiding voor je theorie tijdens praktijklessen
 • bij vragen of opmerkingen je rijinstructeur kunnen contacten

 

Alles wat je moet weten om je theorie te behalen wordt ook tijdens je proefles behandeld. Tijdens de opleiding wordt goed bijgehouden hoe snel je de theorie verwerkt. De behaalde resultaten worden uitgebreid besproken én je krijgt examentraining.

Theorie examen, een spannend moment!

Het theorie-examen is en blijft een spannend moment; toch is het belangrijk om niet te nerveus te zijn. Vertrouw op jezelf, als het goed is heb je via één van onze mogelijkheden goed gestudeerd en ben je klaar voor het examen. Het examen kan je zelf aanvragen via de website van het CBR.

In de meeste gevallen wordt het theorie-examen klassikaal afgenomen. Echter zijn er meerdere uitzonderingen mogelijk. Zo kan je het examen ook in het Engels of een andere taal afleggen. Ook is het mogelijk om meer tijd aan te vragen doordat je bijvoorbeeld last hebt van dyslexie. Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld faalangst kan je een individueel begeleid examen aanvragen, dit kan enkel als je eerder een examen met extra tijd hebt afgelegd. Voor de actuele regelgeving over het aanvragen van speciale theorie-examens raden we je aan op de website van het CBR te kijken.

Sinds 2020 is het theorie-examen aangepast. Waar het examen eerst uit twee onderdelen bestond, bestaat het nu uit de volgende componenten:

 • Gevaarherkenning, 25 vragen
 • Verkeersregels, 12 vragen
 • Verkeersinzicht, 28 vragen

Begin vandaag nog

Start jouw Rijavontuur bij Quality Drive!

Hierboven kun je een keuze maken tussen de verschillende rijopleidingen. Wij werken in Den Haag, Zoetermeer, Delft, Rijswijk en omgeving.

Als je vragen hebt kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag verder.

Onze Zekerheid aan jou

Bij Quality Drive zorgen we ervoor dat je met zekerheid jouw rijbewijs haalt. Wij bieden niet alleen uitstekende rijlessen, maar ook de garantie dat je goed voorbereid en vol vertrouwen je rijexamen aflegt.

Language

Pak nu een gratis proefles!